Kundvagnen är tom 

LAMMBUTIKEN

Lammbutiken i Äpplerum – vår bit av Öland. ”En lycklig känsla” – så hoppas vi du känner när du kommer in i vår butik. Att få känna på de mjuka fällarna och veta att djuren betat gräs som deras öländska släktingar gjort i årtusenden, så att ängarna och alvaret fortsätter att blomma. Det bidrar till den äkta känslan hos våra lammskinn. Vi värdesätter god djurhållning och vår målsättning är att alla skinn och varor som säljs i butiken produceras i samklang med naturen. En fäll från Lammbutiken att lägga på stolen eller på golvet är tidlöst, något som pryder sin plats i årtionden. Mjuk och naturligt lockig skimrar de i olika vackra grå nyanser. Det är ett lammskinn när det är som bäst. Skinnen kommer från djur som betat ute i naturen största delen av året (se mer info under Lammen).

SKINNBO´N
I skinnbo´n har vi ett varierat utbud av vackra hantverk så som:

  • Konst av Eva Lindvall
  • Kardad ull från Äpplerumsfår
  • Handsydda lammskinnsboor, ulliga nallar, stolsdynor och kuddar.
  • Pallar och sänggavlar finns som beställningsvaror.
  • Strumpor från svenska mohairgetter ”skåningsmåla mohair”
  • Bekväma och figurnära ulljackor, koftor och västar från KMG Skrädderi & Design. 
  • Hudvårdsprodukter

MATBO´N

I Matbo´n säljs honungen förädlad eller naturell. Honungen skiftar naturligt i smak från den fasta rapshonungen till mild försommarhonung och kryddig timjan på hösten. Bland vår förädlade honung finns bland annat smakerna kardemumma och pepparmynta. Honungen kommer naturligtvis från öländska bin (se mer info under Om oss och Honungsåret).

I Matbo´n finns också andra delikatesser som exempelvis den populära Öländska rapsoljan från Ekberg & Forsberg, Ekomoa, Äppel-gott och öländska bönor i olika smaker.
Marmelader, chutneys och sylter tillverkar vi själva av naturliga produkter.
 

Efter tillgång och säsong finns vår smakrika salami och gårdens kött för grill och gryta.

Lammlådor kan du boka till hösten med ett fantastiskt naturbeteskött rikt på omega 3. Ett helt eller halvt färdig styckat lamm.

Under högsäsong finns kaffe och hembakat fikabröd till försäljning i Matbo´n.