Kundvagnen är tom 

LAMMBUTIKEN

Lammbutiken i Äpplerum – vår bit av Öland. ”En lycklig känsla” – så hoppas vi du känner när du kommer in i vår butik. Att få känna på de mjuka fällarna och veta att djuren betat gräs som deras öländska släktingar gjort i årtusenden, så att ängarna och alvaret fortsätter att blomma. Det bidrar till den äkta känslan hos våra lammskinn. Vi värdesätter god djurhållning och vår målsättning är att alla skinn och varor som säljs i butiken produceras i samklang med naturen. En fäll från Lammbutiken att lägga på stolen eller på golvet är tidlöst, något som pryder sin plats i årtionden. Mjuk och naturligt lockig skimrar de i olika vackra grå nyanser. Det är ett lammskinn när det är som bäst. Skinnen kommer från djur som betat ute i naturen största delen av året (se mer info under Lammen).

SKINNBO´N -VÄXER PÅ SOMMAREN...
I skinnbo´n har vi ett varierat utbud av vackra hantverk. Under vinterhalvåret finns butiken i "verkstaden"- liten varm och mysig,  men växter betydligt under sommarhalvåret ( Påsk -Skörefest) då vi kan nyttra hela gamla  höladan och ombyggda ladugården. Här kan du hitta ex:

  • Konst i textil, foto och akvarell.
  • Tvättad,kardad ull från Äpplerumsfår eller råull från lamm och får.
  • Handsydda lammskinnsboor, ulliga nallar, stolsdynor och kuddar.
  • Ett litet exklusivt urval av ex. pallar, bänkar, bord och sänggavlar m.m
  • Strumpor av svensk mohair från "Skåningsmåla”
  • Kläder och accesoarer av ull från egen tillverkning eller Ullcentrum (dit vi lämnar en del av vår egen ull)
  • Inneskor av ull och skinn, en mycket uppskattad produkt.
  • Hudvårdsprodukter med mera!

MATBO´N

I Matbo´n säljs honungen förädlad eller naturell. Honungen skiftar naturligt i smak från den fasta rapshonungen till mild försommarhonung och kryddig timjan på hösten. Bland vår förädlade honung finns bland annat smakerna kardemumma och pepparmynta eller kanske citron, fikon & konjak, propolis eller annat passar just dig. Honungen kommer naturligtvis från öländska bin (se mer info under Om oss och Honungsåret).

I Matbo´n finns också andra delikatesser som exempelvis den populära Öländska rapsoljan från Ekberg & Forsberg, öländska bönor, Isgärde kvarns Ölandsvete, Jerk från Rälla och mycket mer.
Marmelader, chutneys och sylter tillverkar vi själva av naturliga produkter allt efter säsong.
 

Efter tillgång och årstid finns vår smakrika salami och gårdens kött för grill och gryta.

Lammlådor kan du boka till hösten med ett fantastiskt naturbeteskött rikt på omega 3. Ett helt eller halvt färdig styckat lamm.

Under högsäsong finns kaffe, glass (SIA) och hembakat fikabröd till försäljning i vårt Cafe.

Kaffe och hembakat serveras från Påsk till Skörefesten (sista helgen i Sept.) /Varmt välkomna!